



THE BRITISH COUNCIL NEW DIRECTIONS 2016

Day 1 Thursday, 13 October 2016 - Sheraton Hanoi Hotel

Location	Session	Time	-	Event/Speakers					
Foyer	Reception	08.00 - 9.00	60 mins	Registration					
Song Hong Grand Ballroom	Opening	09.15 – 09.55	40 mins	Opening address and ceremony					
	Plenary 1	09.55 – 10.40	45 mins	Plenary 1 Jamie Dunlea, Senior Researcher for the Language Assessment Research Group, British Council, UK Tensions and synergies in standardised testing: Making the numbers meaningful					
	Break	10.40 – 11.10	30 mins	Tea Break					
	Plenary 2	11.10 – 11.55	45 mins	Plenary 2 Jessica Wu, Program Director, The Language Training and Testing Centre, Taiwan A locally appropriate English language test – locality, globality and validity					
Hotel restaurants	Lunch	12.00 – 13.10	70 mins	Lunch Break					
Song Hong GrandBallroom Song Thao Ballroom Song Da Ballroom	Break-out sessions	13.10 – 15.00	1 hr 50 mins	Song Hong Ballroom sub-theme 1 Standardised testing	Song Da Ballroom sub-theme 2 Proficiency scales	Song Thao Ballroom sub-theme 3 Performance-based testing			
		13.10 – 13.40	30 mins	Jamie Dunlea, Senior Researcher, , Language Assessment Research Group, British Council, UK Reporting on the pilot phase of a test comparability project. Co-presenter: Nguyen Thi Ngoc Quynh, Director of the Center for Language Testing and Assessment,	Ha Nguyen , Southern Illinois University Carbondale, Vietnam Writing skills development in relation to CEFR: A Vietnamese case study	 Nhi Tran, Vice Dean, Thai Nguyen University School of Foreign Languages, Vietnam The impact of Aptis on the learning of English Co-presenter: Hanh Nong, Thai Deputy head of Academic Depart- ment, Thai Nguyen University School 			
		13.50 - 14.20	30 mins	University of Languages and Interna- tional Studies, Vietnam National University, Vietnam	Chihiro Inoue, Lecturer in Language	of Foreign Languages, Vietnam Sheryl Cooke, National Examiner			
				Research Officer, Young Lives, University of Oxford, UK	Assessment, University of Bedford- shire, UK	Manager, British Council, China Performance-based testing: Contribut ing to test validity through continuous professional development			

				Assessing 'functional English' in Vietnam, India and Ethiopia	Enhancing scoring validity of direct speaking tests: Construct(s) measured by live, audio and video rating modes	Co-presenter: Paul Robinson , Deputy national Examination Manager, British Council, China	
		14.30 – 15.00	30 mins	Keith O'Hare , Director English for Education Systems, British Council. Malaysia Improving English teachers' proficiency: Effective baselines and positive backwash	Nguyen Thi Ngoc Quynh , Director, Center for Language Testing and Assessment, University of Languages and International Studies, Vietnam National University, Vietnam <i>Aligning to CEFR: From assessment to</i> <i>curriculum design</i>	Martin Goosey, , Head of Young Learners, British Council Vietnam Assessing primary learners: The class star? Or the class triangle?	
Foyer	Break	15.00 – 15.30	30 mins	Tea break			
Song Hong Grand Ballroom	Plenary 3	15.30 – 16.15	45 mins	Plenary 3 Gad Lim, Principal Research Manager, Cambridge English Language Assessment, UK Standardised tests in support of language improvement in school systems: Insights from elsewhere in education			
	Panel Discussion	16. 20 – 17.10	50 mins	 Topic: Test centres and standardised testing: Challenges, issues and benefits Panel Nguyen Thi Mai Huu, Executive Deputy Director, National Foreign Language Project 2020, Vice Director of the Center for Language Testing and Assessment Jessica Wu, Program Director, Research and Development Office, Language Training and Testing Center, Taiwan Jamie Dunlea, Senior Researcher, Assessment Research Group, British Council, UK Richard West, ELT consultant Discussant / Chair: Victoria Clark, East Asia Assessment Development Manager, British Council, HK 			
	Closing	17.10 – 17.15	5 mins	Victoria Clark, East Asia Assessment Development Manager, British Council, HK			
	Workshop	17.20 – 18.20	60 mins	Adrian Raper, Technical Director, ClarityEnglish, Hong Kong Making blended learning work: Three practical case studies			